Engelska Herr – Måttsydd kostym (MTM) – Del 2 (Swedish)

Fick min måttsydda kostym levererad för några veckor sedan. Efter ett par användningar måste jag säga att jag blev grymt nöjd med resultatet. Leveranstiden var 4 veckor och grabbarna på EH är väldigt flexibla med tider för ev justeringar som behöver göras.

De justeringar som jag fick göra var att ta in kavajen lite i midjan på en sidan, samt lite i stussen på byxorna. Eftersom byxorna kom i rålängd fick vi även lägga upp dessa. Justeringarna tog bara ett par dagar att fixa och jag hade en färdig kostym på under 5 veckor från att beställningen gjordes.
 IMG_9831
Slutpriset hamnade på 8995:- med tygvalet som gjorde vilket måste ses som ett väldigt bra pris sett till vad man får när det kommer till konstruktion, tyger, tillval, ändringar mm.
Nu till resultatet och valen som gjordes:
Tyget är en flanellen i 100% ull från Vitale Barberis Canonico Italiens idag äldsta, fortfarande aktiva tygtillverkare. De har producerat sedan 1663. Länk till en dokumentär från just Vitale Barberis för de som är intresserade. Se här.
Den är sydd med en traditionell full kanvas vilken är den främsta av konstruktioner. Det går att läsa mer om de olika konstruktionsmetoderna här. Jag valde en lätt kanvas kombinerat med lätt vadderade axlar för att göra kostymen lite mjukare och väldigt följsam.
Knäppning med 2 knappar i horn och med spetsslag (peak lapels) . Valde även AMF-söm 6mm in för att rama in kanten på ett snyggt sätt. På insidan valde jag ett ljusare blått foder och ljusblå sömmar. Valde även monogram ”AJ” som vi glömde ta bild på =). Även öppningsbara knapparna på ärmarna och kavajfickorna något lutande.
Byxorna, självklart i samma tyg med något högre midja (ca 3cm), med utåtriktade pleats/veck framtill. Istället för bälteshällor valde jag spännen i sidan och lade även till knappar för hängslen, vilket är en schyst detalj, speciellt med ett par fiskbensmönstrade nu till hösten. Valde även knappar istället för dragkedja vilket är en nice detalj men kanske inte det mest praktiska =)
I bilderna är outfiten kombinerad med några av mina favoritaccessoarer och plagg:
Lapelchain: Gentlemen’s Ace
Skjorta: John Henric
Antient Madder slips: från Engelska Herr
Hängslen: Herringbone flanell från Albert Thurston via John Henric
Linne näsduk: John Henric
Portfölj: Zip top briefcase i Chestnut belting leather från Frank Clegg Leatherworks via Linnégatan No.2
Skor: plain cap toe oxfords från Carmina Shoemaker
Strumpor: Berg&Berg
Läs del 1.

2 comments on “Engelska Herr – Måttsydd kostym (MTM) – Del 2 (Swedish)

 1. Hej! Verkar vara något fel med bilderna i den här artikeln, kan endast se de två översta. I övrigt vill jag passa på att tacka för fantastiskt välskrivna recensioner!

  • Tack Olof!
   Jag märkte det också nyligen
   Det är ett gammalt inlägg som
   Jag exporterat
   Måste vara därför bilderna spökar. Får försöka fixa det där!
   Än en gång tack

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.